lauantai 18. maaliskuuta 2017

Yin&Yang ilmajooga

Saatiin töissä tämän kuun alussa Ticket Duo-korteille virikerahaa ja olin jo aikasemmin suunnitellut, että mihin virikerahan käytän. Ticket Duo-kortti osottautui kuitenkin hankalammaksi käyttää kuin mitä olin olettanut :P Esim. Yogaian jäsenyyttä en voinut ostaa, koska kortti vaatii allekirjoituksen maksaessa. En voinut myöskään ostaa 10-kerran ratsastuskorttia täältä Imatralta enkä Savosta, koska katsomilleni talleille kyseinen kortti ei maksuvälineenä käynyt.


Löysin kuitenkin täältä Imatrala The Voima nimisen salin, joka tarjoaa niin tankotanssitunteja, erilaisia jooga tunteja, erilaisia akrobatiatunteja, ryhmäliikuntatunteja kuin ihan perus kuntosalinkin. Itse innostuin kyseisestä paikasta juurikin tankotanssi- ja ilmajoogatuntien takia! En ole tankoillut sitten joulukuun, joten olisi niin kiva päästä takaisin tankoilun pariin. Hankin siis 10-kerran joogakortin, jolla pääsee myös kaikille muille tunneille. Mitään kuukausikorttia en kokenut tarpeelliseksi (eikä virikeraha olisi sellaiseen riittänytkään), koska pääsen työpaikan kuntosalille ja jumppiin ilmaiseksi. Spessutunneilla voin käydä The Voimalla.


Olen päättänyt, että näille tunneille menen vaan vapaapäivinä, että saa ihan rauhassa käydä ja tunnin jälkeen ehtii käydä saunassa, kun Voimalla on sauna :) Tänään olikin tarjolla Yin&Yang ilmajoogatunti ja ilmottauduin tunnille.

En ole koskaan aikaisemmin käynyt ilmajoogassa, joten oli tosi mielenkiintoista päästä sitä kokeilemaan! Nettiajanvarauksen kuvauksessa ohjeistettiin, että tunnille pitää pukea pitkälahkeiset housut ja kainalot peittävä paita. Myöskään mitään koruja ei saa olla ettei kangas vaurioidu.

Saliin mennessä olin ihan hoomoilasena, mutta ohjaaja heti tulikin kysymään, että olenko aikaisemmin ollut ilmajoogassa ja valittiin mulle sopivalla korkeudella oleva kangas. Kankaan tulee ulottua vähän lantioluiden alapuolelle. Muiden mennessä jo kankaan sisälle kuin koteloon niin itse arvoin, että miten kankaan sisälle edes pääseekään :D Ohjaaja tuli onneksi heti näyttämään, koska  tein sen ihan väärällä tyylillä!


Tunnin alussa rentouduttiin kankaan sisällä ja se oli ihanaa <3 Ihan kuin olisi ollut perhosentoukka kotelossa :) Tunnilla teimme kaikki asanat kangasta apuna käyttäen. Vaikka välillä oltiin lattialla, niin joko toinen jalka oli kankaalla tai sitten käsillä pidettiin kankaasta kiinni. Tunti koostui ihanasta ja rauhallisesta yin osuudesta ja raskaammasa yang osuudesta. Yang osuudet olivat oikeasti melko raskaita ja vaativat kyllä keskittymistä.

Uskaltauduin myös roikkumaan pää alaspäin kankaalla ja kaverin kanssa on ollut puhetta, että se saattaa tehdä kipeää. Itseä ei sattunut, vaikka kangas toki painoi roikkuessa. Uskoisin, että tärkeintä on, että kangas on oikeassa kohtaa, jossa se ei tee kipeää. Pää alaspäin roikkuessa, kun piti jalat ja kädet irroittaa kankaasta, niin minusta tuntui etten oikein uskalla, mutta ohjaaja tuli heti auttamaan, kun huomasi että emmin kovasti ja se onnistuikin!

Tunnin lopussa oli loppurentoutus ja köllötettiin taas kankaan sisällä. Koko tunti oli ollut niin ihana ja loppurentoutuminenkin oli, että vähän herkistyinkin loppurentoutuksen aikana. Mutta sellaista jooga onkin :) Kun tunnilla pääsee sisimpäänsä, niin saattaa se mielen herkäksi vetää.

Jos, ette vielä huomanneet, niin mielestäni ilmajooga oli ihanaa <3 Ohjaaja oli mielestäni myös todella hyvä, koska hän heti huomasi jos jollakin oli ongelmia jonkun asanan kanssa.

Tunnin jälkeen kävin vielä saunomassa ja voin kertoa, että oli niin ihanan rentoutunut olo <3 Voisin käyttää vaikka kaikki jäljellä olevat 9 kertaa ilmajoogatunneille :) Tosin tunnin loputtua juttelin toisen joogaajan kanssa, joka suositteli Silkit-tunteja! Siellä siis kankaan avulla treenataan erilaisia liikkeitä. Olin vähän aiemmin miettinyt, että uskaltaisinko Silkit-tunteja testata, mutta kun niitä kovasti suositeltiin, niin pitäähän se käydä testaamassa :)

Oletteko koskaan käyneet ilmajoogassa? Mitäs olette siitä tykänneet?

3 kommenttia:

 1. Oon käynyt kerran ilmajoogassa, enkä tykännyt, kun se kangas painoi ikävästi niissä pää alaspäin -asennoissa. Kuulemma siihen tottuu ajan kanssa. Silti on tuon jälkeen tullut mentyä aina "tavalliselle" joogatunnille. Siihen kyllä vaikuttaa sekin, että muut joogamuodot ovat tuolla aina hot-versiona, ja rakastan sitä lämpöä! Ilmajoogassa taas on aina normaalissa huoneenlämmössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autocorrect. Ilmajoogassa, ilmajooga ja mitä näitä nyt on.. :p

   Poista
  2. Itsellä se kangas ei painanut ikävästi pää alaspäin roikkuessa. Itse mietin sitä, että jos kangas olisi ollut vähäänkään väärässä kohdassa, niin se olisi tuntunut varmasti ikävältä.
   Mutta jokaiselle on omat lajinsa, mitkä miellyttää :)

   Hot-versiot joogasta on varmasti ihania <3 Itse en ole kertaakaan käynyt sellaisessa.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)